NYOMÁSTERÁPIÁS HULLÁMMASSZÁZS KEZELÉS, CELLULIT KEZELÉS, NYIROKMASSZÁZS, ZSÍRBONTÁS

Nyomásterápiás hullámmasszázs kezelés, narancsbőr és stria kezelés, zsírbontás

Striák (terhességi csíkok) kezelése, cellulit, narancsbőr kezelés és zsírbontás vákuummal.

A narancsbőr a nők 85-95%-át érinti  az egész világon, úgyhogy előbb vagy utóbb minden korosztály számára problémát okoz!

A bőr elveszti rugalmasságát, feszességét, így a fenék megereszkedik, egyre több zsírréteg rakódik le a kényes területekre.

Ez látható nyomokat hagy az alakon és a bőrön is. 

Vákuumkezelés élettani hatásai:

– Fokozza a bőr anyagcseréjét.

– Fokozza a bőr tápanyagellátását.

– Fokozza az immunrendszer működését.

– Erősíti a keringési rendszert.

– Az érfalak áteresztő képessége megnő.

– A belső szervek működése optimalizálódik.

A KOMPRESSZIÓS NYIROKMASSZÁZS KEZELÉS HATÁSOS

 • Salaktalanításra és méregtelenítésre
 • Véredény- és nyiroködémák kezelésére arcon, nyakon, lábon
 • Hajszálér és visszérgyulladásoknál, vénás problámák esetén
 • Cellulitisz (narancsbőr) kezelésére
 • Kötőszövet feszességének helyreállítása
 • A nem látható felszaporodott szövetközi ödémára
 • Változókori panaszok mérséklésére
 • Menstruációs panaszok mérséklésére
 • Magas vérnyomás, fejfájás, migrén enyhítésére
 • Rossz koncentráló képesség, idegesség, alvászavar esetén
 • Ízületi gyulladások, reuma esetén
 • Allergia, asztma esetén
 • Krónikus (visszatérő) légúti fertőzések
 • Csigolyabántalmak esetén
 • Gyomor- és bélrendszeri és pajzsmirigy panaszokra
 • Puffadási, székrekedési panaszokra
 • Zsírbontó kezelések kiegészítéseként
 • A kezelés alatt ajánlatos a fokozott folyadékbevitel, a napi 3-4 l víz fogyasztása az eredményesség érdekében.

Hason, a combon, a fenéken és a felsőkaron alkalmazzuk a narancsbőr elleni vákuumkezelést testtekercseléssel kombinálva. Így a bőr feszesebbé válik, ami igen látványosan látható változás, majd a továbbiakban centiméterben mérhető kerület csökkenés várható a kezelt test-területeken. Kb; 10-12 alkalom után 1,5-2 cm a fogyás mértéke tapasztalható testtájanként.

Alkalmazási javaslat:

Javasolt kúraszerűen alkalmazni, ez heti 2-3 alkalmat jelent, két egymást követő napon nem végezhető a művelet, mert szükséges pihentetni az kezelt területet. Minden egyes kezelést követően a kezelt bőrfelületet narancsbőr elleni krémmel bekenjük, ez pár perc alatt beszívódik.

A vákuumkezelés előnyei:

– Megereszkedett bőrre a  legjobb kézi megoldás.

– Gyors és intenzív megoldás narancsbőr ellen.

– Látványos centiméterben mérhető változás akár 3 hét alatt.

– A vákuumkezelés kúraszerűen alkalmazva igen tartós eredményt biztosít.

– 1 alkalom időtartama 20-30 perc között van, ez függ a kezelt testfelület nagyságától.

Ellenjavallatok:

– Terhesség

– Érfalgyengeség

– Peacemaker használat

– Tágult hajszálerek

– Lázas állapot

Vákuummasszázs és testtekercselés

vákuummasszázs során a vákuum pumpa kezelőfejben erős vákuum keletkezik, amely így felszívja a a kezelt terület felszínén lévő bőrt, ezáltal a zsírsejtek kitágulnak, falaik átjárhatóvá válnak. Az alakformálás és cellulitis elleni eljárások egyik fő kezelési formája. A cellulitos felületen a felfúvódott zsírsejtekben salakanyagok raktározódnak. Amennyiben a nyirokkeringés nem megfelelő, a kötőszövet pH értéke savas irányba tolódik el és így a kollagén termelődés lelassul. A kezelés során, a nyirokmasszázs révén a nyirok utak átjárhatóvá válnak, így el tudják szállítani a nyirokfolyadékot. Széttördelhetők a zsírsejtek, javul a bőr vérkeringése, anyagcseréje, ezáltal a felhalmozódott salakanyag távozik.

A cellulitis, (azaz népszerű nevén a narancsbőr), a helytelen táplálkozás (ösztrogént tartalmazó élelmiszerek), a kevés mozgás, a fogamzásgátló tabletták hatására alakulnak ki. Normál állapotban a zsírsejtek mérete gombostű fej nagyságú. Ezek megnőnek akár diónyi méretűre is (folyadékkal töltődnek meg). Ez az eljárás vízteleníti a szöveteket, úgy, hogy a vákuummal beszippantott, bőrfelület alatti zsírmolekulákat szétpukkasztja. Így a folyadék a nyirokrendszeren át eltávozik a szervezetből a vizelettel együtt.

vákuum erősségét a kezelésnek megfelelően állítom be. A bőrre ráhelyezek egy köpölyözőt, amely azonnal beszippantja (mintha porszívót helyeznénk a bőrre). A kezelés felfokozza a nyirokáramlást, felgyorsítja az anyagcsere folyamatot és így a salakanyag a szervezetből nagyon gyorsan eltávozik. A zsírsejtekben felfokozódik az égés, aminek következtében a bőr felmelegszik (bepirosodik), így csökkennek a zsírpárnák. A laza kötőszöveteket jelentősen megerősíti, rugalmasságát visszaállítja.

A szövetek több oxigénhez, tápanyaghoz jutnak, így felpezsdül a kollagén-szintézis, megerősödik a kötőszövet, és visszanyeri rugalmasságát.

A striákat (terhességi csíkokat) is nagyon jól lehet kezelni ezzel az eljárással. Itt a köpölyözőt a csíkok mentén húzogatják, míg azok ki nem vörösödnek.

A vákuummasszázs a testtekercseléssel együtt hatékony! Együtt fejtik ki hatásukat. 

Testtekercselés

Mire jó?

A kezelés és a hatóanyagok felvitelét követően hő keletkezik a kezelt test felületem, mely beragad a fólia és a bőr közé, így megnyitva a bőr pórusait, ezáltal mélyebbre tudnak szívódni a különböző hatóanyagok.

A másik leghatékonyabb módja a narancsbőr kezelésének a testtekercselés, segítségével akár jó néhány centimétert faeaghatunk le zsírpárnáinkból. Bőr- és kötőszövet feszesítő hatása mellett jelentősen halványítja a sokszor nagyon feltünő nyúlási csíkokat (stria) is. A bőrtípusnak és érzékenységnek megfelelően, különböző olajokkal, és krémekkel kezelem a kezelendő testrészt, majd speciális fóliával betekerem a kezelt testrész felületét. A testre alkalmazott anyagok erős vérbőséget okozó hatásúak, ezért intenzív vérkeringést idéznek elő, így felforrósítják a kötőszövet felső rétegeit. Ennek hatására a test mélyebb rétegeiben hidegségérzet alakul ki, amitől a szervezetnek ösztönösen le kell építenie és el kell égetnie az elraktározott felesleges zsírokat, hogy a keletkezett energia segítségével fenntartsa a szervezet hőegyensúlyát.

A kezeléseket legalább tíz – tizenötször (hetente kétszer – háromszor) meg kell ismételni a legjobb hatás elérése céljából. Sajnos a cellulitis nem tüntethető el véglegesen és ha később teljesen abbahagyjuk a kezelést, elkerülhetetlen, hogy lassan újrafodrozódjon a bőr ezért a kúrákat javaslom legalább évente 2 alkalommal meg kell ismételni.

Nyomásterápiás Hullámmasszázs kezelés

A nyomásterápia növeli:

A vér- és nyirokkeringés intenzitását
A vénás és nyirokrendszeri felszívódást a szervi szűrők felé
A bőr tápanyagellátását, s ezáltal rugalmasságát
A szövetek rugalmasságát (pl. szülés után)
Kozmetikai műtétek után az adott terület normális keringésének helyreállítását (pl. zsírleszívás után)

A nyomásterápia csökkenti:

A szövetközi folyadékot és a visszamaradt toxinokat (méreganyagokat)
A nyirokcsomók akadályoztatását
A visszereket és azok tünetekeit (nehéz, fájó, zsibbadó lábak)
A nyirok- és vénás ödémát, s az ezzel járó fájdalmat
A műtétet követő poszt-traumatikus ödémát
A cellulitot és a testsúlyt
A trombózis esélyét
A reumatikus panaszokat

A nyomásterápia alkalmazási területei
LÁBFEJ ÉS LÁBSZÁR: Serkenti a nyirok- és vérkeringést, megszünteti a lábfájást, lábduzzadást, vénás- és nyiroködémát. Megelőzi a visszerek, ödéma kialakulását, lazítja az izmokat, pihenteti és megújítja a lábfejet és a lábszárat.
COMB, FENÉK ÉS DERÉK: Serkenti az anyagcserét és a méreganyagok elvezetését, ezáltal csökkenti a cellulitot és a túlsúlyt, visszaadja a bőr rugalmasságát.
HAS: Serkenti az anyagcserét és a méreganyagok elvezetését, ezáltal csökkenti a cellulitot és a túlsúlyt, visszaadja a bőr rugalmasságát, valamint feszesíti a megereszkedett szöveteket (pl. drasztikus fogyás, terhesség után).
KAR: Serkenti a nyirok- és vérkeringést, a méreganyagok elvezetését. Csökkenti a cellulitot, feszesíti a megereszkedett szöveteket.

A nyomásterápiás kezelésnek nincs időkorlátja. Sőt, egyes nagyon súlyos ödémák esetében a kezelések órák hosszat is eltarthatnak. A kozmetikai eljárásokban azonban körülbelül 20-45 perces kezelések vannak, az időtartam természetesen a kezelés céljától függ. A gyakoriságot tekintve a kezelések általában heti 2-3 alkalommal javasoltak, vannak azonban olyan súlyos esetek, amikor napi kezelésekre van szükség.

Amennyiben túlsúly, zsírfelesleg, cellullit, stb. terápiában kiegészítő kezelésként szerepel alkalmazása, mindig az alakformáló kezelés után használjuk.

Ellenjavallatok

vese-, légzőszervi- , keringési- és szívelégtelenség
magas vérnyomás (kivéve ha gyógyszerrel kontrollált)
elégtelen keringési rendszer, trombózis veszélye
láz, fertőző, gyulladásos betegségek
jelentős, tekervényes visszértágulás
bőrfertőzések
nyirokér gyulladás
ízületi gyulladás
jelentős artériás nyomás-változás
szívinfarktus
daganatképződés
Minősítés: CE